dijous, 13 de novembre del 2008

El "Yes, we can" de 1931


Com anunciàvem a l'últim post, el novel·lista Alfred Bosch en ha apropat aquesta setmana una miqueta més a la figura de l'Avi. Era el penúltim acte emmarcat en la celebració del 30è aniversari del Casal Francesc Macià d’ERC- Gràcia. El President, Miquel Pagès, va presentar la xerrada i va destacar la importància d’aquest polític excepcional.



La vetllada va tenir un marcat caràcter distès. Alfred Bosch va saber apropar els assistents a la figura de Macià d’una manera atrevida, ocurrent i original. Fugint de la possibilitat d’una conferència biogràfica i cronològica, va posar èmfasi en l’aspecte més personal de Macià com a home i va reptar el públic a analitzar i descobrir la clau de seu èxit.

En un to àgil i positiu va conduir els assistents a concloure que la imatge de líder que es va forjar no es va fonamentar ni en la seva capacitat oratòria ni en el detall del seu programa de govern, sinó
en la seva enorme dimensió emotiva, els seus ideals, la facilitat de connectar amb la gent i en la força de la seva convicció. La seva fortalesa era la seva fe, la confiança en ell mateix i en allò que creia va ser la clau per obtenir el lideratge que el poble li va donar.

Malgrat la situació actual no és la mateixa, amb paraules d’Alfred Bosch “Crec que ara tindrem un polític que ens farà tocar el cel. Ens el mereixem”
Des d’ERC-Gràcia volem agrair a tots els assistents i especialment a l’Alfred Bosch per aquest interessant i agradable acte que ens va oferir.


Autora del post: Irene Blanes

Us emplacem a l'últim acte de celebració del 30è aniversari del Casal: serà el proper dimarts, 25 de novembre, una conferència a càrrec del Vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, a l'Auditori de la Biblioteca Jaume Fuster, a les 19:30h.