dilluns, 27 d’octubre del 2008

El Sopar del retrobament



Dimarts passat vam fer el sopar de celebració del 30è aniversari del Casal Francesc Macià, és a dir, d'Esquerra Republicana a Gràcia. Vam comptar amb la presència de moltíssims companys i companyes militants i simpatitzants d'Esquerra, molts dels qui han estat Presidents al llarg d'aquests anys o membres de les diferents executives gracienques així com de diversos companys presidents d'altres casals de la ciutat. A més, ens varen acompanyar el regidor Xavier Florensa, el regidor President del Districte de Gràcia, Ricard Martínez i el President d'ERC Joan Puigcercós.


El President d'ERC-Gràcia, Miquel Pagès, va obrir les intervencions dedicant les primeres paraules a agraïr la presència al President d'ERC, als ex-presidents d'ERC-Gràcia i als Presidents dels casals de: el Clot, Sant Gervasi, Poble Nou i Horta, que també ens varen acompanyar en la festa. Pagès va repassar la història de la fundació del Casal Francesc Macià, va recordar la refundació d'ERC a finals dels 80's destacant l'activitat de la Crida a la Solidaritat, i va fer memòria històrica alhora de destacar els noms dels i les militants més antics. La intervenció va concloure amb una crida a la unitat del partit ja que és imprescindible per tal d'assumir els reptes que, com a partit i com a país tenim.



El Preisdent d'ERC, Joan Puigcercós, va començar la seva intervenció refereint-se als catalans que estan perplexes. Aquests, segons el President, són els que creien en un futur federal o autonòmic. "Ningú es vol federar amb Catalunya i el model autonòmic ja s'ha tancat" va sentenciar. I va continuar dient que "els catalans independentistes no estem perplexes perquè som els únics que tenim una projecte pel país".

Piugcercós va destacar que per formar el proper govern hi hauran una serie de condicions irrenunciables. Va esmentar les següents:


- que els impostos es recaptin i és quedin aquí.
- aeroports, ports i trens s'han de gestionar des d'aquí.
- hem de recuperar les competències en justícia que teníem al 32. Els estats tenen tres poders, i naltros tan sols dos.
- competències plenes en immigració.
- normalització absoluta de la llengua.
- reconeixement de les seleccions esportives.

El President va dir que ERC no aposta per la casa gran del catalanisme sinó per la República catalana i que explotaríem més el ser els únics que defensàvem els principis republicans que ell va resumir en llibertat i igualtat. Joan Puigcercós va concloure la seva intervenció demanat unitat dintre el partit.

Per veure totes les fotos del sopar, podeu consultar el Grup d'ERC-Gràcia del Facebook:
http://www.facebook.com/photo_search.php?oid=14231402145&view=all





3 comentaris:

xuTen ha dit...

Interesant.
P.d.-Crec que l´opció de triar llengua Anglesa en el Facebook és viable.Això de veure (siguiente) per veure la seguent Foto d´un sopar d´Esquerra em sembla aberrant . ^ ^

alsingla ha dit...

@ xuten:
En el Facebook tens l'opció de triar com a llengua el català.
Si així ho fas, podràs veure la següent foto "clicant" a següent.
Toni

Àstrid Alemany ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.