dijous, 16 d’octubre del 2008

Valoració i agraïments 1er acte

Com podeu llegir al primer post d’aquest bloc, el passat dimarts, 14 d’octubre, varem celebrar el primer acte del 30è aniversari del Casal d’ERC a Gràcia als Lluïsos.

Dos ponents d’exepció, la Remei Sipi i l’Oriol Amorós, varen il·lustrar-nos una miqueta més sobre la relació personal i social entre les persones nouvingudes i la societat d’acollida.


Abans de la xerrada, varem tenir la satisfacció de gaudir d’un esquetx a mode d'introducció en la matèria, que van realitzar el Grup Jove de teatre del Cercle. Un relat de l'obra "Submergir-se en l'aigua" d'Helena Tornero que ens va emocionar per la frescor i senzillesa amb la que planteja els perills del racisme en els adolescents.

Des d’ERC-Gràcia volem agrair públicament a aquest grup ja que la seva interpretació professional va emocionar a més d’un assistent.

La Remei Sipi va obrir el debat. Una dona d’origen africà, implicada de fa molts anys amb l’associacionisme, ens va acostar de primera mà sobre la problemàtica. La situació que pateixen les que, com podria dir Maria Mercè Marçal , són dones, immigrades, obreres i han d’adaptar-se a una nova realitat.

Després de la seva intervenció, el Secretari d’Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, va explicar les accions que es porten a terme per part del Govern Català. El secretari va posar l’accent en l’esforç que, malgrat la manca de control dels fluxos migratoris i les deficiències en recursos econòmics, estem portant a terme amb l’impuls decidit del nostre partit.

Esquerra vol dotar a la immigració de les eines necessàries per facilitar la seva convivència en el nostre país. A més, es va fer èmfasi en el convenciment que la llengua de relació comuna és i (sobretot) ha de ser el català. Perquè parlar-los català és tractar-los d’igual a igual, sense segregar, sense insinuar un “tu no ets dels nostres”. Tots i totes som i fem Catalunya, perquè som un país en construcció no som un país tancat i acabat. La intervenció d’Amorós va acabar assenyalant que el Govern està alerta amb el tema de la universalització dels serveis públics i també amb els deures ciutadans.

Les intervencions del públic van enriquir el debat, i es va constatar la necessitat de continuar aprofundint sobre aquest tema en propers debats ja que varen quedar moltes coses per dir.

Des d’ERC-Gràcia volem agrair a la cinquantena de persones que van assistir a l’acte, sobretot a les persones que no són del partit. Només obrint-nos a la societat gracienca i compartint moments com el de dimarts serem útils.


Moltes gràcies!





Podeu veure totes les fotos de l'acte al Facebook d'ERC-Gràcia: http://www.facebook.com/group.php?gid=14231402145


Us emplacem al proper 4 de novembre a compartir amb nosaltres el model de ciutat que des d’ERC Barcelona volem engegar.

Autor del post: Martí Metge

1 comentari:

Roca ha dit...

Felicitem-nos els d'E.R.C. pels 30 anys del nostre Casal Francesc Macià, tot agraint a les companyes i companys que han organitzat tot plegat i honorem els predecessors. Als que han sofert I als que han gaudit, perquè militar és un gaudi quan és d’esquerra no dogmàtica, republicà i senzillament català.
Encertat, interessant i fins hi tot estimulant aquest 1er. acte. Va bé que anem per endavant els de socarrel i els integrats a les terres catalanes. Tots junts i amb els conceptes clars del país que és però com el volem. O sigui : Amb Estat Propi i democràtic.
E.R.C. no pot limitar-se a les sigles. Els que som militants cal que maniobrem amb intel•ligència i eficàcia dins d'aquest Món canviant que reporta noves procedències, noves situacions i nous mitjans, sigui dit de pas.
Sense recels fruits del desconeixament. Sense menystenir-ne la complexitat, sense perdre la il•lusió, la cohesió de país i partit. Creixent en el dia a dia. Construint a cada minut, a cada situació.
Sense perdre, malgrat tot, el somriure sincer, reflex d’esperit vital i ben estructurat. Experimentat, en definitiva.
Esperits forts enfront els múltiples reptes, donat que venim de molt lluny i "Fidels al passat, construïm el futur" . Perquè no ? Si com diu la cançò “som i serem”.
Josep Roca / e.r.c. – gràcia / 18-10-08.