dimecres, 29 d’octubre del 2008

Vine a conèixer el model de Barcelona d'ERC

Des del cor de Barcelona, ERC-Gràcia vol convidar-te a conèixer el model que tenim per la ciutat. Ho sabràs el dimarts que ve, 4 de novembre, si vens a la sala d'actes de l'Ajuntament de Gràcia, a les 20h. El president del Grup municipal, Jordi Portabella, oferirà un repàs als 30 anys d'ajuntaments democràtics i al model que ERC vol per Barcelona.

Barcelona té el caràcter propi d’una capital de Nació. Barcelona té l’orgull i la versatilitat necessaris pels seus afanys de llibertat, d’anar sempre més lluny del conformisme que ofereix el present.


Contràriament al provincianisme que prové únicament de la gestió de la forma d’administrar, ERC vol que Barcelona sigui Capital amb majúscules. Perquè les capitals, més enllà del seu cosmopolitisme innat, ho són d’un territori, d’una llengua i d’una cultura.





Jordi Portabella és llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona (UB) i ha realitzat un màster en Enginyeria Ambiental a la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha estat consultor ambiental i professor de Medi Ambient a la Universitat Internacional de Catalunya.

Trajectòria cívica


L'any 1992 va participar a la Conferència de les Nacions Unides pel Medi Ambient i el Desenvolupament (CNUMAD)a Rio de Janeiro, i el 1994 al Congrés Mundial per l'Educació i la Comunicació en el Medi Ambient i el Desenvolupament de la Unesco, celebrat a Toronto. És president de la Fundación Amigos de las Galápagos. Ha publicat articles a diversos mitjans de comunicació i ha col·laborat en llibres, en la ràdio i en altres mitjans audiovisuals. És coautor del llibre Nosaltres i l'entorn (1994) i ha dirigit la col·lecció "Medi Ambient a l'abast" de l'editorial Empúries-Edicions 62. És membre del patronat de la Universitat Martí l'Humà. Ha rebut la distinció Josep Pla de Turisme.


Trajectòria política


La seva trajectòria política la inicià de molt jove. Fou membre de la Crida a la Solidaritat. Va formar part de la Comissió Gestora del Centenari de les Bases de Manresa i del comitè redactor del manifest "Les noves bases de Manresa". També ha estat vicepresident de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes.


Trajectòria institucional


La seva participació en els estaments polítics va començar el 1987, quan es va afiliar a Esquerra. Diputat des de la quarta i cinquena legislatures, ha estat portaveu adjunt del Grup Parlamentari d'Esquerra així com també membre de la Junta de Portaveus. Ha estat president de la Comissióla Comissió del Síndic de Greuges; ha format part de la Comissió de Política Territorial, de la Comissió de l'Estatut dels Diputats i de la Comissió de Govern Interior. Ha format part de la delegació catalana de Medi Ambient als Quatre Motors per a Europa.